Vliv jídla na zdraví

10.02.2019 15:03

Zajímavé video o tom, jak jídlo a životní styl ovlivňují náš mikrobiom a tím fyzické i psychické zdraví. Rozhodně doporučuji shlédnout každému.
Lehce se s panem doktorem rozcházíme v názoru, že nejdůležitější pro zdravý mikrobiom je jíst hodně ovoce a zeleniny, protože i zde platí, že hodně záleží na kvalitě. Mít tedy z vlastní zahrádky nebo kupovat nějaké bio a farmářské. Celkově si myslím, že ovoce a zelenina jsou trochu přeceňované a lze mít zdravý mikrobiom i bez jejich velkého množství a díky ostatním kvalitním potravinám.
S čím naprosto souhlasím je, že opravdu špatné pro naši mikroflóru jsou jednoduché cukry a veškeré umělé věci ( éčka, průmyslově zpracované potraviny, …). Tyto nezdravé věci v podstatě zabíjí dobré bakterie v našem střevě a tím můžou vznikat autoimunitní choroby, psychické problémy a můžeme si tím i zkrátit život.

Jak mít zdravý mikrobiom a tím i kvalitní a plnohodnotný život?
jednoduchá tři pravila :

- jíst co nejvíce kvalitních nezpracovaných potravin

- mít dostatek pohybu

 

- myslet pozitivně a nehroutit se ze stresových situací
 

O posledním bodu pan doktor ve videu také hezky mluví – stres máme v životě všichni a nejde se mu úplně vyhnout. Důležité je, jak se k němu postavíme. Pokud na stres budeme nahlížet co nejpozivněji, naše tělo nebude reagovat tak špatně a my se tím vyvarujeme negativním účinkům na naše zdraví. Složitou situaci bychom naopak měli brát jako výzvu a něco, co nás v životě posune a díky ní vyřešíme každý nadcházející problém jednodušeji a s chladnou hlavou.

 

www.reflex.cz/clanek/prostor-x/92677/profesor-ptacek-vladnou-nam-bezcitni-psychopati-za-vetsinu-nemoci-si-muzeme-sami-mame-dukazy.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu&fbclid=IwAR3L4Kq38Tsr1iQ7mKmYKFh5ZdcznExU3nEltdqglhsJ3i7c2L1IKXg2AkE